Wat we doen

Bestuurswissel-2023-2024-Dokkum

Onze Circle is een informele groep van vrouwen tot 45 jaar uit Assen en omgeving met verschillende beroepsgroepen en achtergronden. We komen elke maand minimaal twee keer bij elkaar, waarvan we een lange avond hebben die bestaat uit een vergadering waarbij we onze serviceprojecten bespreken en een gezamenlijke leuke activiteit ondernemen. Daarnaast hebben we één keer per maand een eetavond samen. Gedurende het hele jaar verbinden we ons aan allerlei activiteiten en lokale goede doelen, waarbij voor ons ‘handen uit de mouwen’ hoog in het vaandel staat. Overigens zoeken we hierbij veel samenwerking met lokale organisatie als Vaart Welzijn, Stichting Budget Support, het WZA en side by side clubs, zoals de Kiwani’s, Ronde Tafel, Lions en Soroptimisten.

Geschiedenis

Het logo van LC39 is Bartje. Gebaseerd op een boek van Anne de Vries uit 1935. Bartje is het symbool van Assen. Tijdens de oprichting in het Drents Museum in 1994 vond een verloting plaats waarvan de opbrengst bestemd was voor het service project: Gehandicapten sportclub Bartje.

Voor al onze inspanning op het gebied van fundraise kregen we in 1996 de Service Bokaal van de landelijke Ladies Circle.

Met een sprong in de tijd belanden we in de jaren ’10 en ’20 van de 21e eeuw. Ook nu is er een enthousiaste groep ladies die gestaag in ledenaantal uitbreidt en vol gaat voor de doelstelling van de Ladies’ Circle: Vriendschap & Service.

Een aantal hoogtepunten zijn de jaarlijkste kerstpakkenactie, waarbij we met diverse lokale gemeenschappen en met financieel support van sponsors en via ons eigen netwerk honderden kerstpakken kunnen vullen voor de minima. Hiervoor zamelen gedurende het jaar ook allerlei levensmiddelen in.

In 2022 haalden we voor het Nationale goede doel – Metakids– ruim €50.000 op met en prachtig gala in het Drents Museum. Hier was een veiling aan verbonden waarbij onder ander een werk van de beroemde Groningse schilder Henk Helmantel werd geveild voor bijna €20.000. We behaalden hiermee veel media-aandacht en sleepten ook de landelijke Ladies’ Circle Service Award in de wacht.

Op 11 juni 2024 vierde we met een feestelijke avond ons 30-jarig jubileum in Grand Café GOUD, te Assen.

Het bestuur 2024-2025 bestaat uit:

Marjolein Nijstad – voorzitter

Angelique van Os – secretaris

Chantal Starke – penningmeester

 

bestuur-202425-marjolein-chantal-angelique

Van links naar rechts: Angelique, Marjolein en Chantal.

Motto 2024/2025

Get out of your comfort zone and explore!

Nieuwsgierig?

Wil je meer informatie over Ladies’ Circle Assen of heb je een vraag? Stuur een email naar lc39@ladiescircle.nl

Foto's