Service lokaal

Ladies’ Circle Nederland is een serviceclub, wat inhoudt dat wij ons inzetten voor goede doelen. Onze Circles halen geld op voor allerlei mooie projecten, op lokaal, nationaal en internationaal gebied. Dit wordt gedaan door bijvoorbeeld het organiseren van evenementen of het verkopen van diverse producten.

Geld ophalen is fantastisch en vaak nodig, maar ook worden er vaak letterlijk de handen uit de mouwen gestoken. Ladies helpen in vele verschillende situaties door te doen. Denk hierbij aan het organiseren van een high tea voor een vrouwenopvang, wandelen met bejaarden mensen, speelgoed inzamelen voor minder bedeelde kinderen of het opschilderen van een wijkgebouw. Onze Ladies zijn van alle markten thuis!

Service nationaal en internationaal

Vanuit Ladies’ Circle Nederland (LCNL) waar wij onderdeel van zijn, wordt er iedere 2 jaar een goed doel gekozen waar we ons landelijk voor inzetten. Het Nationaal Service Project.

 

Vanuit Ladies’ Circle international, waar LCNL onderdeel van is, wordt er ook elke 2 jaar een goed doel gekozen, waar wereldwijd Ladies zich voor inzetten. In onderstaande banners is te zien welke goede doelen dit voor de komende jaren zijn.

Lokaal Serviceprojecten

Wij hebben als Ladies’ Circle 39 drie herkenbare lokale serviceprojecten.

Elk jaar organiseren wij een kindermiddag voor basisschoolleerlingen. Het ene jaar voor kinderen die op basisschool De Feniks zitten (de school op het AZC terrein in Assen), andere jaren voor kinderen waarvan de ouders het financieel moeilijk hebben. Het is altijd een ontzettend fijne middag die dankzij een aantal vaste sponsoren elke jaar weer mogelijk wordt gemaakt

Wanneer nodig komen wij in actie om voor de mammacare van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen Heart Pillows te maken die worden meegegeven aan de patiënten. Dit doen we altijd met een groep enthousiaste dames. De hartvormige kussentjes zijn bedoeld ter verlichting van de klachten na een borstoperatie. De hartvorm van het kussen laat zich prettig onder de oksel dragen en geeft tevens een boodschap mee van betrokkenheid.

Ook helpen wij ieder jaar met het vullen en rondbrengen van kerstpakketten voor de minima in Assen. Als Circle zamelen wij kaarsen in en cadeaus voor kinderen/tieners. Daarmee worden de kerstpakketten wat persoonlijker gemaakt, afgestemd op het gezin.

 

Elk jaar kiezen wij een lokaal goed doel waarvoor wij acties houden en / of zelf onze handen uit de mouwen steken.

 

Meer info?

#zuurhe

Nationaal Serviceproject: Huntington

Op de landelijke vergadering op 28 mei 2022 is Huntington gekozen als het landelijke goede doel, het nationaal serviceproject, voor de jaren 2022 – 2024. Als Ladies’ Circle Nederland gaan wij ons hard maken om €400.000 op te halen. Met dit geld willen wij educatie en ondersteuning voor gezinnen – die te maken krijgen met Huntington –  mogelijk maken in samenwerking met Vereniging van Huntington. Daarnaast zamelen we dit geld in voor onderzoek naar een geneesmiddel in samenwerking met Campagneteam Huntington, iets dat hard nodig is aangezien er op dit moment nog geen geneesmiddel is voor deze slopende ziekte. De ziekte van Huntington is een dodelijke, erfelijke ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS. Je hebt 50% kans om het te krijgen als één van je ouders het gen heeft. Meer weten? Kijk op de website van de Nationale Service Raad.

Internationaal Serviceproject: Jood Espoir

Op internationaal niveau wordt ook tweejaarlijks een project gekozen dat wordt ondersteund. Momenteel sponsoren we het Marokkaanse project Jood Espoir – een project om een ​​centrum voor daklozen te bouwen, om een ​​programma te volgen dat hen zal helpen terug in de samenleving te komen, inclusief het overwinnen van drugsverslaving, het juridische aspect van het hebben van identiteitsdocumenten, coaching om in jezelf te geloven en werk te vinden.

In de periode 2021-2023 ondersteunt Ladies’ Circle International het project “Jood Espoir” in Marokko.